Jadralno padalstvo

Letiš kot ptica in jadraš s termiko. Vidiš Dolino Soče iz najlepšega zornega kota. Leteti, so bile že od nekdaj človekove največje sanje, ki se ti lahko zdaj izpolnijo s tandemskim poletom z jadralnim padalom.

Ne potrebujete nobenega predznanja! Možnost poletov skozi celo leto.

01.

Tandem Paragliding

Vzletela sva in letiva! Udobno sediš v letalnem sedežu in uživaš v svobodi letenja. Iščeva termiko, da ostaneva čim dalj časa v zraku in z malo sreče jadrava skupaj z orli in jastrebi. Z vsakim metrom višje od terena se razgled spreminja in postaja lepši. Ko svet pod nama postaja manjši, so vsakdanji problem pozabljeni in občutek svobode je tu.

Čas leta:
Odvisno od vramenskih razmer, je približno 20 minut.

Cena

190 € / osebo

Lokacija

?

Trajanje

1,5 - 2 h

Starostna meja

8 years

02.

Hodi in leti

Za tiste, ki pa radi hodijo v hribe in bi se namesto hoje nazaj v dolino rajši peljali s padalom, mamo posebeno aktivnost. Hodimo po Mulatjerah, po poteh 1. Svetovne vojne, ki jih je naredila vojska takratnega časa, se zbližali z naravo še bolj. Nahrbtnike na ramo in lepo počasi v hrib, po malo več kot dveh urah hoje prispemo na vrh hriba primernega za vzlet s padalom. Priprava opreme in namesto nabijanja kolen v dolino se spustimo brez napora ob fantastičnih razgledih na dolino reke Soče. Tako se je jadralno padalstvo začelo.

Cena

330 € / osebo

Lokacija

?

Trajanje

4 h

Starostna meja

14 let

Zahteve

Kot potnik potrebuješ športno obutev ( tekaške ali pohodne čevlje), Dolge hlače, pulover in tanko vetrovko. Teža potnika je lahko med 20 kg in 100 kg. Osebe čez to težo naj se posvetujejo s pilotom. Ta aktivnost ni primerna za nosečnice in osebe s težavami s srcem. Če imate kakšne druge zdravstvene težave se prej posvetujte z vodnikom.